Piece konwekcyjno-parowe Warszawa
W swojej ofercie posiadamy szeroką gamę piecy konwekcyjno-parowych, które zastępują wiele urządzeń kuchennych, a przygotowane w nich potrawy mają podniesioną jakość i walory smakowe.
Zalety:
- wygoda i prostota obsługi
- przygotowywanie wielu potraw jednocześnie
- obróbka potraw gorącym powietrzem i parą wodną
- pełna gotowość do pracy bez zbęnej straty czasu
- możliwośc podłączenia pieca do PC
Opis:
Piece konwekcyjno-parowe służą do przygotowywania wszelkiego rodzaju potraw.
Surowce można poddać obróbce w następujących reżimach: gorące powietrze, para,
kombinacja pary i gorącego powietrza, gotowanie delta T, pieczenie przy niskiej temperaturze (NT).
zaletą pieca podczas obróbki cieplnej jest: minimalne zużycie wody, tłuszczu, nieprzenikanie zapachów różnych potraw,
zachowanie witamin i minerałów, oszczędność miejsca i czasu.
Dzięki możliwości sterowania wilgotnością w komorze gotującej osiągamy maksymalną oszczędność na wadze przygotowywanych potraw.
Do kolejnych funkcji pieca należy rozmrażanie pokarmów, garowanie, pasteryzacja,
suszenie owoców i inne technologiczne procesy. Zaletą jest możliwość zastosowania sondy termicznej do potraw,
w których bardzo ważne jest osiągnięcie dokładnej temperatury w środku.
Wszystkie obróbki cieplne i kombinacje programów możemy zaprogramować do pamięci pieca
i proces ten przebiega potem automatycznie.